Logo

Kælderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kælderbrød 

 

Navnet på disse små runde brød kommer fra, at de skal stå og hæve svalt og længe. Før i tiden valgte man da kælderen som et egnet sted. I dag foretrækker vi naturligt nok køleskabet.

Tid: 2 timer, heraf 1½ time hævning og 12-15 min i ovnen + ½-1 døgn til langtidshævning.

Brødene er fryseegnet. Holdbarhed ca 9 mdr. Antal: 24 stk.

 
# Ingredienser
25 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk olie
3 tsk salt
1 liter grahamsmel
ca 8 dl hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i en skål.
Tilsæt vandet og rør til gæren er opløst.
Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt og det meste af begge meltyper.

 
2. Ælt dejen til den er smidig og slipper skålen.
Dæk skålen med plastfolie.
Lad den stå i køleskabet eller på en anden sval plads ½-1 døgn.

 
3. Ælt dejen igennem med resten af melet, først i skålen og derefter på bordet.
Form ensartede boller.
Dyp dem i mel eller drys lidt mel over dem.

 
4. Læg brødene på bageplader med bagepapir.
Lad dem hæve under et klæde ca 1½ time.

 
5. Bag brødene midt i en 225 °C varm ovn 12-15 minutter.
Lad dem svale af på en rist.

 
6. Server dem som brydebrød til frokost eller middag.

 
Tips: Dejen kan også rulles ud til stænger, som skæres ud.
Læg dem på pladen til hævning.
Den lidt uregelmæssige form ser festlig ud.

 

Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her