Det er egentlig ingen kunst at gøre hjemmelavede måltider
sunde. Råvarer og tilberedningsmetoder har afgørende betydning.
• I stedet for det almindelige sukker kan du anvende tørret
frugt eller søde krydderier.
• To anvendelige, fedtfrie smagsforstærkere er aromatisk
vineddike og krydderurter.
1. Hvis du vælger en olie som er kraftig og koncentreret i
smagen, fx jomfruolie, behøver du ikke bruge så meget for at få god smag.
2. Urter og krydderier giver karakter og smag. Friske
krydderurter er særligt fine. Et par tørrede urter som er gode, er rosmarin, basilikum,
timian og oregano.
3. Du kan udelade alt fedt ved at mørne grønsager og andre
ingredienser i bouillon i stedet for i olie. I visse retter som fx gullasch, behøver
kødet ikke brunes først.
4. Anvend tørret frugt i stedet for sukker. Vælg mellem
svesker, abrikoser, figner og rosiner. Frugtpuré eller -mos kan erstatte en del
af fedtstoffet i visse typer bagværk.
Følg disse enkle tips for hvordan du opbygger et
sundt og magert forrådskammer.
• En god og fyldig vineddike er et godt, magert alternativ.
Jo kraftigere den er, desto mindre salt behøves.
• Forskellige slags bouilloner og fonde er gode at have ved
hånden for hurtigt at kunne sætte smag på supper og saucer.
• Forskellige slags gryn og pasta er gode at have, samt
konserverede bønner af forskellig slags. Dette bliver til enkle, hurtige
måltider.
• Opbyg et lager af tunfisk. laks, rejer og krabber på dåse.
Med mager mayonnaise, vinaigrette-dressing, kartofler og grønsager kan du lave
lynhurtige frokostretter, lækre salater eller fyldige sandwiches.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.