Kondenseret mælk er komælk/sødmælk tilsat sukker, hvorfra vand er fjernet.
Det er nemt at lave en super cremet og lækker kondenseret
mælk selv. Herunder finder du opskriften på hjemmelavet kondenseret mælk.
Få inspiration til at anvende kondenseret mælk i lækre
desserter HER.
Du kan bl.a. lave cremet karamel som dulce de leche, kage, kokosmakroner og is
med kondenseret mælk.
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og
sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift
på hjemmelavet kondenseret mælk her.
# Ingredienser til 1 portion. Ca 6 dl. Ca 60 min.
1 liter sødmælk
400 g rørsukker
* Sådan gør du
Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen.
Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under
omrøring.
Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du
har ca halvdelen tilbage.
Det tager ca ½ time - rør af og til.
Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på
toppen.
Fjern skummet efterhånden med en spiseske.
Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og
opbevar det i køleskabet.
Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.
Tips: Brug fx kondenseret mælk til at lave Dulce de
leche - en lækker og cremet karamel.
Kondenseret mælk er efterhånden standard i de fleste
dagligvarebutikker. Det kan også købes online. Men hjemmelavet
kondenseret mælk er nu bedre.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------