Nydelsen ved hjemmelavet konfekt er stor. En nem opskrift på
konfekt med hvid chokolade og valnødder der får en skøn smag. Spis den som slik
eller dessert
Giver cirka 675 g
# Ingredienser
5 dl sukker
400 g smør
3,7 dl (½ dåse ) kondenseret mælk eller hjemmelavet (opskrift)
1½ spsk sirup
225 g hvide chokolade
spåner
180 g marengs-topping
80 g hakkede valnødder
½ spsk vanilla
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en 15 x 12
cm aluform med alufolie, lad 2,5 cm hænge ud over siderne så det kan bruges som
håndtag når konfekten løftes ud af formen.
Smør folien lidt.
2. Bland sukker, smør,
kondenseret mælk og sirup i en stor kasserolle; rør godt.
Bring det i kog over
mellem varme, rør indtil sukkeret opløses.
3. Sæt et konfekt
termometer i siden på kasserollen, vær sikker på at boblen er helt nede i
sukkerblandingen, men uden at røre bunden af kasserollen.
4. Fortsæt
opvarmningen, uden at røre, indtil blandingen når 115 °C på konfekt
termometeret.
5. Fjern det fra
varmen og tilsæt hvid chokolade spåner.
Rør med en træske
indtil det er smeltet.
Tilsæt marengs-topping,
valnødder og vanilla, rør godt efter hver tilsætning.
6. Hæld det i den
forberedte form.
Rids det i kvadrater
ved at skære halvvejs igennem konfekten med en skarp kniv mens konfekten stadig
er varm.
7. Fjern det fra
formen ved at løfte konfekten og folien ved at bruge foliehåndtaget.
Stil det på et skærebræt.
Afkøl det helt.
Skær i kvadrater
langs med de opridsede linier. Fjern folien.
Trin 1: Beklæd
formen med alufolie.
Trin 3: Sæt et
konfekt termometer ned i kasserollen.
Trin 6: Rids
konfekten.
INFO: Kondenseret mælk er komælk/sødmælk tilsat sukker,
hvorfra vand er fjernet.
Se opskriften på hjemmelavet kondenseret mælk HER
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------