T-bonesteak er meget
mørt kød og egner sig derfor til at grille eller stege. Her med et anderledes og
spændende tilbehør. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time, heraf
50 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 T-bonesteak, 8 cm
tyk (1½ kg)
1 tsk salt
½ tsk groftmalet
sort peber
1 spsk smør eller margarine
ABRIKOSSALAT:
500 g friske
abrikoser
1½ dl vand
1 dl hvidvinseddike
1½ dl sukker
1 kanelstang
6 kryddernelliker
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
abrikossalaten.
Skold abrikoserne og træk skindet af.
Flæk dem og fjern stenene.
2. Bland en lage af
vand, vineddike, sukker og krydderier.
Lad den koge 6-10 min.
3. Læg frugten i og
giv den et opkog. Afkøl hurtigt.
4. Snit fedtkanten
på stegen.
Gnid siden kødet godt med salt og peber.
5. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart, lægger du kødet på og bruner
det godt på begge sider.
6. Læg stegen i en
lille bradepande eller et ovnfast fad.
7. Stil i en 175 °C0
varm ovn i 50 min.
8. Skær kødet i fine
skiver.
Server med salaten, pommes frites og evt. også en grøn salat.
Tips: Hvis du ikke kan få fat i friske abrikoser,
kan ferskner fra dåse bruges.
Giv dem et opkog,
lad dem køle af i lagen.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------