En mørdej omgiver
her et sødt fyld af skivede pærer og abrikosmarmelade - en nem og
hurtigfrugtdessert. Navnet har den fået af kokken, som syntes at frugten og
tærtens folder mindede om et rokokomønster.
Tid: 30-35 min,
heraf 15 min i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
2 dl hvedemel
2 dl havregryn
½ dl sukker
150 g smør eller
margarine
1 æg
FYLD:
1 ds. pærer (425 g)
2 dl
abrikosmarmelade
* Fremgangsmåde
1. Hak alle
ingredienserne til dejen sammen.
Her er
foodprocessoren til god hjælp.
2. Tryk dejen ud i
en springform på 27 cm i diameter.
Bag tærtebunden i en
225 °C varm ovn i 15 min.
3. Tag den ud og
fyld tærten med skivede pærer.
Læg dem over bunden
i et smukt mønster.
4. Sæt formen
tilbage i ovnen, så pærerne bliver varme.
5. Tag tærten ud og
fordel et lag abrikosmarmelade over pærerne.
6. Server
rokokodesserten med lidt vaniljeis til.
Tips: I stedet for abrikosmarmelade kan du bruge
mangomarmelade eller -puré.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------