Ikke for bitter og ikke for sød - en perfekt finale på et
dejligt måltid! Mangler du lidt
inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min + afkøling. Tilberedningstid: 35
min. Kuverter: 6
# Ingredienser
5 dl sigtet hvedemel
¾ tsk bagepulver
185 g koldt smør
0,6 dl koldt vand
420 g lemoncurd (citronsmør, se opskrift)
flormelis til drys
Kandiseret citronskal:
2,5 dl sukker
0,6 dl vand
fintrevet skal af 3 store citroner
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 210 °C.
Pensl en 10 cm riflet tærteform med smeltet smør.
Hæld mel, bagepulver, smør og vand i en foodprocessor og
pisk det sammen i 30 sekunder, indtil dejen er samlet.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den sammen,
indtil den er jævn.
2. Del dejen i 6 lige store stykker.
Rul dem ud mellem to stykker husholdningsfilm, der er store
nok til at dække formenes bund og sider.
Lemp dejen over i formene og skær kanterne rene.
Dæk tærterne med husholdningsfilm og afkøl dem i 10 min.
3. Dæk tærteformene med bagepapir.
Fordel med et lag tørrede bønner over papiret.
Sæt formene på en bageplade og bag dem i 10 min, indtil
dejen er let gylden.
Køl dem af.
4. Fordel lemoncurden jævnt på dejbundene.
Skru ovnen ned til 180 °C og bag tærterne i 10 min.
Afkøl tærterne på en bagerist.
5 Kandiseret citronskal:
Bland sukker og vand i en lille gryde.
Omrør det ved lav varme uden at koge, indtil sukkeret er
opløst.
Tilsæt citronskal og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkoge uden omrøring i 10 min.
Tag det af varmen og afkøl det.
Tag citronskallerne op.
Drys tærterne med flormelis og garner det med citronskal.
Bemærk
Lemoncurd på glas forhandles i forretninger med britiske
specialiteter.
Eller se opskrift her: Lemoncurd
Prøv sammen med:
Forret: Tagliatelle med
rørhatte
Hovedret: Kylling
og avocadoruller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.