Super lækker opskrift på knuste kartofler - fantastisk
tilbehør til alt fra en god bøf eller steg til kylling eller grillmad.
Til 4 personer. 40 minutter
# Ingredienser
1 kg kartoffel, skrubbede eller skrællede
3 fed hvidløg, pressede
15 g smør
1 tsk timian, tørret
40 g parmesan, fintrevet
salt og sort peber
* Fremgangsmåde
Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem 17-18 min til de
er lige akkurat møre.
Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade med
bagepapir.
Giv alle kartoflerne et tryk, så de bliver knust, men ikke
mast.
Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret.
Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver.
Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet
parmesanost.
Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft og
bag til de er flot sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20
minutter.