En anderledes
kartoffelret! Den er lækker og original at servere til stegt eller grillet kød.
Det her er en virkelig lækker ret med æg og let at lave netop nu!
Tid: ca 60 min.,
heraf 35-40 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
750 g kartofler
1 spsk smør eller
margarine
2 dl mælk
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
¼ tsk reven muskat
3 æg
2 dl friskreven
parmesanost
eller 1 dl tørret fra pose
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i små tern.
Læg dem i en gryde,
hæld vand på så det dækker og kog dem møre.
(Eller læg dem i en
mikroegnet skål med 1 spsk vand. Dæk til og kog ved 750W 4-5 min).
2. Hæld vandet fra
kartoflerne.
Tilsæt fedtstoffet. Mos kartoflerne med mixeren eller en kartoffelmoser.
3. Tilsæt mælken og
pisk mosen luftig. Smag til med salt, hvid peber og muskat.
4. Del æggene i
blommer og hvider. Rør blommerne i mosen og tilsæt parmesanosten.
5. Pisk æggehviderne
til fast skum. Vend det forsigtigt i mosen.
6. Smør en souffléform
(1½ liter med lige sider) med fedtstof.
Fyld den med
kartoffelmosen.
7. Bag souffleen
nederst i en 200 °C varm ovn 35-40 min.
8. Server souffléen
som selvstændig ret med en blandet salat, eller
giv den som tilbehør
til stegt eller grillet kød.
Tips: Souffleen kan også laves i portionsforme.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------