Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10 min. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris
4
personer.
# Ingredienser
til Grønkålsgratin med valnødder:
750 g frisk grønkål
(eller ca. 400 g frossen)
1 løg
15 g smør
4 dl fløde
2 æg
salt og peber
100 g valnøddekerner
smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Grønkålsgratin
med valnødder:
1. Skær
grønkålsbladene fra stokken og befri dem for grove ribber.
Skyl grønkålen i
flere hold koldt vand.
Kog den 5 min. i
rigeligt vand.
Tag den op med
hulske og lad den dryppe af.
Hak den en gang
gennem kødhakkeren eller med en skarp kniv.
Frossen grønkål skal
blot tø igennem.
2. Pil og hak løget
fint.
Smelt smørret i en
gryde og svits løget kort, uden at det tager farve.
Tilsæt den hakkede
grønkål og fløden, lad det koge 10 min. uden låg.
Smag til med salt og
peber.
3. Tag gryden fra
varmen og rør æggene i, et ad gangen.
Smør et ovnfast fad
og hæld grønkålen heri.
Hak valnødderne
groft og drys dem over gratinen.
4. Bag gratinen 15 min.
i en 225 °C varm ovn, til massen er fast.
Server straks.
Tips: Server grønkålsgratin som en lun frokostret
og giv godt brød til.
Eller brug den som
tilbehør til fx hamburgerryg.
Se flere
opskrifter med Grønkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------