Logo

Fougassettes med bacon og valnødder - på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fougassettes med bacon og valnødder - på Kogebog.dk 💘 

 
Disse indbydende ovale portionsbrød stammer fra Provence, hvor de laves med eller uden tilsætning af oliven, krydderurter, charcuteri eller endog kandiseret frugt. Brug kun bacon af bedste kvalitet.
Giver 8 stykker Middelhavsbrød

 
# Ingredienser
1 spsk oliven- eller vegetabilsk olie
85 g bacon (uden svær) i fine terninger
60 g grofthakkede valnøddekerner
700 g ubleget hvedemel
2 tsk havsalt
15 g smuldret gær (se tips)
3 dl lunkent vand
1 sammenpisket mellemstort æg
3 spsk olie
ekstra mel til drysning
ekstra olie til pensling
flere smurte bageplader

 
Tips: Bruges tørgær, tilsættes 7 g til melet samtidig med saltet.

 
* Tilberedning
Varm olien på en pande, tilsæt bacon og steg det gyldent og sprødt, men ikke hårdt.
Læg det til afdrypning på køkkenrulle og bland det grundigt med valnødderne.

 
Hæld mel og salt i en stor skål, bland det godt og lav en fordybning i midten.
Udrør gæren med vandet.
Hæld det i fordybningen og bland så æg og olie i.

 
Arbejd melet gradvis ind til en blød, men ikke klistret dej.
Hvis der er tørre smuler i bunden, tilsættes mere vand, 1 spsk ad gangen,
indtil dejen samler sig.
Hvis dejen klistrer til fingrene, æltes mere mel i, ca. 1 spsk ad gangen.
Vend dejen ud på en letmelet arbejdsflade og ælt grundigt i 10 min, til dejen føles glat,
meget elastisk og silkeblød.

 
Læg den i en letolieret skål og vend den, så hele ydersiden bliver let dækket af olie.
Dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ved rumtemperatur - ca. 1½ time.

 
Slå så dejen ned, vend den ud på en letmelet flade og ælt bacon og
nødder i, til alt er jævnt fordelt.

 
Del den i 8 lige store dele.
Rul hvert stykke ud med kagerulle til en oval på ca. 21x12x1 cm.
Skær 8 ridser i sildebensmønster i hver oval.
Læg ovalerne på bageplader med god afstand imellem.
Dæk bagepladerne let med et fugtigt viskestykke og lad brødene hæve til
dobbelt størrelse ved kølig eller normal rumtemperatur i ca. 45 min.

 
Pensl brødene let med olie og bag dem gyldenbrune i
en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 min. Afkøl på bagerist.


Fougassettes med bacon og valnødder - på Kogebog.dk 💘 

Variation:
Salami-fougassettes
Udelad bacon og valnødder.
Tag skindet af et stykke (100 g) saucisson sec eller salami,
skær pølsen i fine terninger og tilsæt dem efter den første hævning.
Gå frem som i hovedopskriften.

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.193 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her