Logo

Dobbelt chokolade bombe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dobbelt chokolade bombe

 

Opskrift på en gudeskøn todelt chokoladekage med chokolademousse. Den er så skøn "at guderne må sig forbarme" og smelter nærmest helt på tungen. Den perfekte dessert.

Giver cirka 8 portioner

 
# Ingredienser
5 æg, delt i blommer og hvider
3,7 dl piskefløde
1 stykke husblas
360 g flødechokoladespåner
1 knivspids salt
65 g sukker
Chokolade kage (se nederst)
180 g hvid chokolade

 
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en 2-liters skål med film; smør den let med olie.

 
2. For at skille æggeblommerne fra hviderne, bankes ægget midte forsigtigt mod kanten af en hård overflade, fx kanten af en skål.
Hold en halv æggeskal i hver hånd og før blommen fra den ene side til den anden og lad hviden dryppe ned i en skål.

 
3. Når alle hviderne er faldet ind i skålen, placeres blommerne i en anden skål.
Læg hviderne i en tredie skål.
Gentag proceduren med de 4 andre æg.
(Æggehviderne må ikke have noget blommer i, da de ellers ikke opnår den rette volumen når de piskes.)

 
4. Læg æggeblommer og 1,2 dl piskefløde i en lille skål; pisk let med en gaffel.
Drys gelatinen over æggeblommeblandingen.
Lad det stå uden at røre i det i 5 min for at blive blødt.

 
5. Smelt chokoladespåner i vandbad over varmt, ikke kogende, vand.

 
6. Rør cirka 1,2 dl smeltet chokolade op i æggeblomme-blandingen.

 
7. Rør æggeblommeblandingen tilbage i den resterende chokolade i vandbadet.
Fortsæt med at varme det indtil husblas er helt opløst.

 
8. For at lave marengs piskes æggehvider og salt i en ren stor skål med elpiskeren på høj fart indtil det skummer.
Pisk gradvist sukker i indtil der former sig stive toppe.
(Efter at piskerisene er fjernet fra marengsen, skal de stive toppe blive på overfladen, og blandingen skal ikke glide rundt når skålen vippes.)
 
9. Fold chokoladeblandingen i med en dejskraber ved forsigtigt at skære ned til bunden af skålen, skrabe op ad siderne af skålen, og derefter folde over toppen af blandingen.
Gentages indtil chokoladeblandingen er jævnt indblandet i marengsen.

 
10. Pisk piskefløden indtil der former sig bløde toppe.

 
11. Fold det op i chokoladeblandingen som beskrevet i trin 9.

 
12. Hæld det i den forberedte skål. Dæk til og køl det i 4 timer,

 
13. Tilbered chokoladekagen. (se nederst)

 
14. Smelt 60 g hvid chokolade i en lille skål sat i en større skål med meget varmt vand, rør jævnligt.
Dette vil tage cirka 10 min.

 
15. Hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Køl det indtil det er fast, cirka 15 min.

 
16. Skær det i store trekanter med en skarp kniv.

 
19. Læg det resterende hvide chokolade i en lille genlukkelig plastic frysepose.
Læg den i mikroovnen på 50% effekt i 2 min.
Vend posen om, giv den yderligere 2 til 3 min eller indtil chokoladen er smeltet.
Ælt posen indtil chokoladen er jævn.

 
17. Løft straks trekanterne forsigtigt fra bagepapiret med en spartel eller kniv.
Køl det indtil det skal bruges.

 
18. Læg kagen på et serveringsfad.
Hæld moussen over kagen.
Fjern filmen.
Skær kanterne af kagen rundt om moussen hvis det ønskes.

 
20. Skær et meget lille hjørne af posen; dryp chokoladen over moussen.
Køles indtil den hvide chokolade er fast, cirka 30 min. Pynt hvis det ønskes.
Til toppen

 

Chokoladekage

 
# Ingredienser
200 g sukker
75 g smør
2 æg
0,8 dl vand
½ tsk vanilla
140 g hvedemel
45 g kakaopulver
1 tsk natron
1 knivspids bagepulver
1 knivspids salt

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
Smør bunden og siderne af en rund bageform på 22 cm.
Kom 2 til 3 tsk mel i formen.
Ryst og fordel melet jævnt på formens sider.

 
2. Bland sukker og smør i en stor skål.
Pisk med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er let og luftigt og skrab ned ad siderne en gang.
Tilsæt æg, vand og vanilla; pisk godt.

 
3. Bland mel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt i en lille skål.
Tilsæt smør; pisk med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil blandingen er blød.
Hæld dejen i formen.

 
4. Bages 20 til 25 min eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i midten af kagen.
Afkøles 10 min i formen.

 
5. Kanten løsnes og kagen tages ud til afkøling på en bagerist; afkøles fuldstændigt. 
Til toppen

 
Smagsvarianter:
Prøv fx at komme saften fra ½ appelsin i dejen eller cremen, det giver en dejlig frisk smag.
Eller hak en rød chilipeber ganske, ganske fint og kom med i smørret og chokoladen, du smelter til dejen. Eller kaffe eller måske Smarties. Endelig kan du også tilsætte et par tsk stødt kanel til cremen og give chokoladekagen et strejf af jul.


Dobbelt chokolade bombe 
Trin 1: Oliebeklædt skål.


Dobbelt chokolade bombe 

Trin 2: Del æggene.


Dobbelt chokolade bombe 

Trin 5: Smelt chokoladespånerne over vandbad.


Dobbelt chokolade bombe 

Trin 8: Test for stive toppe.


Dobbelt chokolade bombe 

Trin 16: Skær den hvide chokolade i trekanter.


Dobbelt chokolade bombe 

Trin 20: Dryp hvid chokolade over moussen.


Dobbelt chokolade bombe 

Chokoladekage: Trin 1. Sådan meles formen


Dobbelt chokolade bombe 

Chokoladekage: Trin 1. Sådan blandes dejen.
Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 

Se alle de bedste opskrifter med Kage

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her