Logo

Butterdejssnitter med asparges og champignon i cremet sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butterdejssnitter med asparges og champignon i cremet sauce 

 
En dejlig brunchret, fordi den både er sprød og blød. Fine smagsnuancer harmonerer i den cremede sauce - bedst på Kogebog.dk 💘
Forberedelsestid 30 min + 20 min i køleskab. Tilberedning 25 min. Til 6 pers.
 
# Ingredienser
15 grønne asparges, istandgjorte
375 g frossen butterdej
1 æg, let pisket
45 g smør
30 g hvedemel
2½ dl mælk
½ dl cremefraiche
250 g små champignoner
smeltet smør, til pensling

 
* Tilberedning
1. Kog de grønne asparges i let saltet vand 4 min., til de er møre.
Tag dem op og overhæld dem med koldt vand. Dryp dem af og stil dem til side.

 
2. Rul butterdejspladen eller pladerne let ud på en melet bordplade.
Dejen skal danne to rektangler på ca. 10x30 cm hver.
Skær hvert rektangel i tre mindre rektangler.
Læg dem med god afstand mellem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem hvile køligt 20 min.

 
3. Stil ovnen på 200 °C.
Pensl dejstykkerne med pisket æg. Pas på ikke at pensle kanterne af stykkerne.
Ægget vil få dejkanterne til at klæbe sammen, og det kan forhindre snitterne i at hæve.
Snit dejstykkerne let med en skarp kniv i et rudemønster på skrå.
Bag dem 10 min, til de er hævede og gyldne.
Lad dem hvile et øjeblik og flæk dem så med en skarp kniv.
Hvis snitterne har en blød krumme, skrabes den ud.

 
4. Smelt 30 g af smørret i en kasserolle og bag det op med melet under omrøring.
Lad det koge igennem 1 min.
Tag gryden af blusset, tilsæt mælk og pisk saucen godt igennem.
Stil gryden på blusset igen og pisk grundigt, til saucen koger.
Lad den koge igennem 2 min ved lav varme.
Tilsæt cremefraiche og lad det varme med. Saucen må ikke koge.
Tag gryden af blusset og læg låg på.
Smelt resten af smørret og sauter champignonerne heri ved jævn varme,
til de er gyldne og møre.
Skær hovederne af de grønne asparges i 6 cm længde og læg dem til side.
Skær resten af aspargesene i 2 cm stykker.
Vend champignon og asparges i saucen og varm dem med.

 
5. Læg butterdejssnitternes bunde på serveringstallerkener.
Fordel stuvningen på bundene og læg aspargeshovederne herpå.
Pensl dem evt. med lidt smør, så de bliver blanke.
Læg butterdejslåget på.
Varm evt. pakkerne igennem i ovnen ved 150 °C i 5 min før servering.

 
Kokketips
Snitterne kan bages, flækkes og den bløde krumme skrabes ud dagen før servering.
Der kan blive en rest af stuvningen, afhængig af størrelsen på de asparges du bruger.
Evt. rest af stuvning smager lækkert på et stykke ristet brød.

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.807 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her