Lækre og lette boller, der smager fantastisk godt og ser dekorative ud. Server dem til natmad, suppe eller som tilbehør til gryderetter.
Giver 24 stk. Er fryseegnet
# Ingredienser
50 g smør
3 dl mælk
100 g kvark 0,5%
25 g gær
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
100 g rugmel
400 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: hvedemel eller groft salt
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud
heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 24 stykker og form dem til boller.
Læg bollerne på plader med bagepapir og
lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med æg og klip et lille kryds i toppen af hver bolle.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 min ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.