En frikassè er tern
af kød, som koges i en lys bouillonsauce. Her sammen med asparges, ærter og
porre. Her er en virkelig lækker ret med kalv, det er altid godt!
Tid: 1 time og 20
min. 4 pers.
# Ingredienser
800 g kalvebov
1 porre
2 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
4 dl lys fond eller
bouillon
1 fed hvidløg
2 kviste timian
eller 1 tsk tørret
2 laurbærblade
1 tsk salt
1 ds.
aspargessnitter (280 g)
1 pk. frosne, fine ærter (125 g)
1 dl fløde
peber og evt salt
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i 2x2
cm store tern.
Skyl porren og skær
den i strimler.
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Steg kød og porre nogle min.
Det skal ikke tage
farve, kun blive blankt.
3. Pudr melet over.
Spæd med hvidvin og bouillon. Rør rundt.
Tilsæt pillet hvidløg, timian, laurbærblade og salt.
4. Lad retten koge
ved svag varme i 1 time.
5. Tilsæt
aspargessnitterne uden væde og de frosne ærter,
som ikke behøver optøes først.
Rør forsigtigt fløden i.
6. Varm gryden godt
igennem.
Smag til med peber og evt. lidt mere salt, hvis det behøves.
7. Server gerne
kalvefrikasséen med en vildrisblanding.
Tips: I stedet for kalvebov kan du bruge inderlår
eller klump.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------