Klassiske svenske köttbullar
serveret med en karryduftende sauce og wokgrønsager - gammelt og nyt i skøn
forening. Svensk: "Det smakar mycket bra".
Tid: 35-40 min.
Kødbollerne er fryseegnede. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kogt moset
kartoffel
500 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk salt og ¼ tsk
peber
1-1½ dl vand og fløde
2 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
250 g wokgrønsager
1 spsk smør eller
margarine
1 tsk karry
1½ spsk hvedemel
3 dl grønsags
bouillon (terning + vand)
1 dl cremefraiche
salt og peber
persille
* Fremgangsmåde
1. Rør den mosede
kartoffel med kød, æg, salt og peber.
Spæd med væske til
en ret blød fars.
2. Tril farsen til
kugler og læg dem på et skyllet skærebræt.
3. Opvarm
fedtstoffet på en pande.
Kom kødbollerne på
(ikke for mange ad gangen) når fedtstoffet er stegeklart.
Steg dem ved middel
varme.
4. Optø grønsagerne.
Smelt fedtstoffet
til saucen i en lille gryde.
Tilsæt karry og mel.
Spæd med bouillonen
og lad saucen koge 3-5 min.
5. Tilsæt grønsagerne
og rund af med cremefraiche.
Smag til med salt og
peber.
6. Server med brune
ris og evt. Brød. Pynt med persille.
Tips: I stedet for den kogte kartoffel i farsen kan
du bruge
3/4 dl havregryn og 1 spsk kartoffelmel.
Bland det med væsken
og lad det trække ca. 10 min.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød eller Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------