Logo

Stegt blæksprutte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt blæksprutte 

 
Med grønne peberfrugter og sort bønnesauce til blæksprutte, får man en farvestrålende og lækker ret fra det kantonesiske køkken.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 5 min.

 
# Ingredienser
350-400 g rensede blæksprutter (calamari), se Kokkens Tip
1 mellemstor, grøn peberfrugt, udkernet
3-4 spsk vegetabilsk olie
1 fed hvidløg, fint hakket
¼ tsk finthakket, frisk ingefær
2 tsk finthakket forårsløg
½ tsk salt
2 spsk sort bønnesauce
1 tsk kinesisk risvin eller tør sherry
nogle få dråber sesamolie
kogte ris, tilbehør

 
* Tilberedning
1. Kan du ikke få rensede blæksprutter, gøres de i stand som anvist i Kokkens Tip, nedenfor.

 
2. Kropsposerne skæres op, og med en skarp kniv eller en flækkekniv ridses indersiden af kødet i et rudemønster.

 
3. Skær dem i stykker på størrelse med et aflangt frimærke (2 x 4 cm).

 
4. Blancher dem i en skål med kogende vand nogle få sekunder.
Tages op og afdryppes. Tørres på køkkenrulle.

 
5. Skær peberfrugten i små, trekantede stykker.
Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande og lynsteg peberfrugten i ca. 1 min.

 
6. Tilsæt hvidløg, ingefær, forårsløg, salt og blæksprutte.
Lynsteg yderligere 1 min.

 
7. Tilsæt bønnesauce og vin og bland det hele godt sammen.

 
8. Hæld retten op på et serveringsfad, stænk sesamolie over og server med kogte ris.

 
Næringsindhold:
Kalorier 172. Sukker 1 g. Proteiner 13 g. Fedt 13 g. Kulhydrater 2 g. Mættede fedtsyrer 1 g.

 



Stegt blæksprutte 
Stegt blæksprutte

Stegt blæksprutte



Kokkens tip
Rens blæksprutter ved først at skære hovedet af. Skær fangarme af og sæt dem til side. Fjern det lille, bløde ben for enden af fangarmene og det gennemsigtige rygben samt blæksækken. Træk skindet af blæksprutten, skyl den og tør den.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her