Brød, smørdamper spinat eller diverse dips med dild, persille og citron klæ'r. Friter eventuelt persille stilke i frituren og server dem til.
Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 30 minutter.
Kogetid: 30 minutter. Fritering: 3-4 minutter pr. portion. Let at lave. Mellem
pris. Som hovedret: 4 personer Som forret: 6-8 personer
# Ingredienser til Blæksprutter, friterede:
1 kg små blæksprutter, friske eller frosne
120 g hvedemel (2 dl)
1 tsk salt
friskkværnet, hvid peber
Fritering:
6-8 dl olie
* Sådan laves Blæksprutter, friterede:
1. Gør friske blæksprutter i stand. Se Blæksprutte.
Frosne sprutter skal bare tø igennem.
Farserede blæksprutter
2. Små blæksprutter kan forblive hele eller deles en eller
flere gange i ringe eller strimler.
Kog dem i letsaltet vand ca. 30 minutter.
3. Bland hvedemel, salt og peber i en skål og vend
blæksprutterne heri.
Ryst overflødigt hvedemel af.
4. Varm olien i en dyb stegepande eller i en (lav) gryde og
lad olien blive 180 °C, en franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
Friter blækspruttestykkerne heri - ikke for mange ad gangen,
så daler temperaturen i frituren - og friter dem 3-4 minutter.
5. Læg de friterede blækspruttestykker til afdrypning på
fedtsugende papir.
Hold dem varme side om side på en plade eller et fad i
ovnen, for åben ovndør - ellers bliver de bløde.
Server hurtigst muligt. Server citronbåde til.
Tips: Kan du ikke få små blæksprutter, kan store
bruges. De skal gøres i stand, se Blæksprutte, og skal koges i letsaltet
vand ¾ time, ellers bliver
de ikke til at tygge. Blækspruttekroppen skal skæres i 1 cm brede ringe og
armene i 5 cm lange stykker. Gå herefter frem fra opskriftens pkt. 3.
Se flere
opskrifter med Blæksprutte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------