At tilberede fisk "en papilotte" er når man pakker
fisken ind i bagepapir eller alufolie, så al saft og kraft bevares. Fisk bliver
virkelig godt bagt i pakker
4-6 personer
# Ingredienser
600 g friske spinatblade
12 rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g laksefilet uden skind
25 g smør i små stykker
Tilbehør:
240 g vilde ris og 150 g landbrød.
Safransauce, se opskrift
* Tilberedning
Skær de groveste ribber af spinatbladene og
skyl dem grundigt i flere hold koldt vand.
Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved.
Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min eller
til de er "faldet sammen".
Hæld spinaten i en sigte og pres den fri for væde.
Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet.
Skær laksen på tværs i 12 strimler.
Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35x42 cm).
Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter,
laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir.
Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned
mod fisken.
Sno hver ende og bøj dem op.
Bag fiskepakkerne midt i ovnen ca. 15 min ved 225 °C - sluk
ovnen og
lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Tips:
I stedet for rødtungefileter kan man anvende søtunge- eller
skærisingfileter.
I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde
frossen, optøet helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i
køleskabet 2-3 timer før bagningen.
"En papillotes" er en fransk betegnelse, der
bruges om retter, som er tilberedt i ovn - indpakket i bagepapir. Under
tilberedningen blandes dampe og smagsstoffer inde i pakken, og når den åbnes,
frigives en herlig, kraftig duft. Pakkerne serveres derfor på tallerkener, så
alle, der deltager i måltidet, får glæde af duftoplevelsen.
Se de bedste opskrifter med Ovnbagt fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.