Denne suppe er en typisk mexicansk hverdagsret, med billige ingredienser og tilmed meget
mættende. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time og 20
min + 1 døgn hvor bønnerne ligger i letsaltet vand. Suppen er fryseegnet.
Holdbarhed ca 5 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
3½ dl sorte bønner
vand, salt
4 fed hvidløg
1 løg
1 stor kartoffel
2 gulerødder
3 stilke selleri
2 spsk olie
1 liter vand
2
hønsebouillonterninger
2 dl ris
1 spsk hakket kørvel
½ dl salsa
(færdigkøbt sauce)
½ tsk salt
1 ds. majs (350 g)
* Fremgangsmåde
1. Udblød bønnerne i
letsaltet vand natten over, så koger de hurtigere møre.
2. Kog bønnerne ca
45 minutter i nyt vand (7 dl med ½ tsk salt).
3. Skræl hvidløgene,
løg, kartoffel og gulerødder.
Hak hvidløgsfeddene.
Skær løg, kartoffel og gulerødder i tern.
Striml sellerien.
4. Varm olien i en
gryde der kan rumme hele portionen.
Steg løg og hvidløg
blanke.
5. Tilsæt vand og
hønsebouillonterninger. Bring det i kog.
6. Tilsæt selleri,
kartoffel, gulerødder, ris og kørvel.
Krydr med salsa og
salt.
Kog suppen ca 20
minutter.
7. Tilsæt de kogte
bønner og majs med væde.
Kog yderligere ca 10
minutter.
8. Server suppen med
landbrød.
Tips: Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge 1-2
dåser bønner, gerne to forskellige slags.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------