Forkæl dig selv
rigtigt med denne ret. Du får den bedste smag, og det møreste kød af en kalvekotelet!
Det smager saftsuseme godt. Retter med kalvekød hitter altid!
Tid: 40 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 kalvekoteletter
(500 g)
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
1 tsk knust rosépeber
1 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
10-12 små løg
100 g små
champignoner
1 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
2 dl tør hvidvin
2 dl vand
1 fed hvidløg
PYNT:
4 tomater
1 glas piment-fyldte
oliven (60 g)
* Fremgangsmåde
1. Vend koteletterne
i mel blandet med salt og fint knust rosépeber.
2. Smelt fedtstoffet
i en sauterpande.
Brun koteletterne
let på begge sider.
Læg kun 2 på ad
gangen. Tag dem op.
3. Pil løgene og
skyl champignonerne.
Brun dem i lidt nyt
fedtstof.
Drys melet over og
rør rundt. Spæd med vin og vand.
Pres hvidløg i. Bring det i kog.
4. Læg koteletterne
i. Lad dem simre ved svag varme 15 min.
5. Skold, flå og del
tomaterne.
Skær olivenerne i skiver.
6. Læg tomater og
oliven over koteletterne.
Server med jasminris
og en grøn salat.
Tips: Kalvekoteletterne kan erstattes med
svinekoteletter.
I stedet for hvidvin kan du bruge 1½ dl vand og ½ dl sherry.
INFO: Nîmes er en by og kommune i det sydlige Frankrig; den
er hovedby i departementet Gard. Byen huser mange historiske seværdigheder,
heraf mange fra den romerske periode, så den er et populært turistmål. Det
moderne navn stammer fra latin, Nemausus.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------