Et
par nemme madder med råstegte kartofler. Bland evt. lidt terninger af selleri
eller pastinak med på panden. Du kan også bruge en rest kogte kartofler det
afkorter stegetiden.
Arbejdstid:
20 min. Stege/kogetid: 20 min. Ikke Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
Ingredienser til Stegte kartofler og spejlæg:
300
g kartofler (terninger)
2
tsk olie
1
løg (finthakket)
salt
og friskkværnet peber
2
hele skiver groft rugbrød
1
tsk smør
2 æg
Tilbehør:
Tabasco
eller engelsk sauce
persille
(hakket)
*
Sådan
laver du Stegte kartofler og spejlæg:
Steg
kartoflerne 15 min. ved middelvarme på en slip let-pande med olie.
Rør
jævnligt.
Tilsæt
løgene og steg dem med kartoflerne 4-5 min. ved høj varme.
Krydr
med salt og peber og fordel blandingen på brødet.
Spejlæg:
Smelt smør på en slip let-pande.
Slå
æggene ud på panden og steg dem ved svag varme, til æggehviderne er stivnede.
Læg
spejlæg på toppen af madderne og server straks med et stænk Tabasco eller
engelsk sauce og persilledrys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD