Logo

Kartofler à la Darphin - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartofler à la Darphin - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Darphin var navnet på den kok der opfandt denne enkle, men lækre kartoffelret. Den blev traditionelt serveret til oksemørbrad.
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 20 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
olie eller klaret smør (se nedenfor), til stegning
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles og lægges i en skål koldt vand.
En tykbundet pande med en diameter på ca. 25 cm opvarmes ved lavt blus.

 
2. Kartoflerne rives groft, enten på et almindeligt rivejern eller ved hjælp af en foodprocessor.
Hvis der bruges rivejern, riv da kartoflerne på langs.
Kartoflerne skal tilberedes straks efter rivningen, da de ellers vil have en tendens til at blive misfarvede.
De revne kartofler må ikke lægges i vand; den frigivne stivelse er med til at binde kartoffelpandekagen sammen.

 
3. Hæld 2 spsk olie eller klaret smør panden.
De revne kartofler presses fri for overskydende væde og krydres med salt og peber.
Derefter lægges de på panden og presses ved hjælp af en paletkniv sammen til en fast pandekage.
Pandekagen steges ved lav varme, idet panden ofte rystes for at sikre, at kartoflerne ikke hænger i.
Hvis det skønnes nødvendigt, kan der evt. tilsættes lidt ekstra olie eller klaret smør.
Løft pandekagen let med paletkniven og tilsæt fedtstoffet.

 
4. Når kanterne er let gyldne, vendes pandekagen forsigtigt.
Det gøres nemmest ved hjælp af to paletknive.
Når pandekagen er vendt, presses den igen godt sammen, og kanterne rettes til.
Tilsæt evt. endnu en smule fedtstof.
Pandekagen steges til den er smukt lysebrun og gennemstegt.
Den færdige pandekage dryppes let af på fedtsugende papir, inden den serveres.

 
Klaret smør
Når overskydende vand og urenheder fjernes fra smørret, brænder det ikke så let på.
Kartofler à la Darphin - bedst på Kogebog.dk 💘 


Smørret lægges i en lille gryde, som stilles i vandbad i en lidt større gryde.
Lad vandbadet simre ved svag varme.
Smørret smeltes langsomt uden omrøring, og skummet fjernes forsigtigt.
Kartofler à la Darphin - bedst på Kogebog.dk 💘 

Gryden tages af blusset, og smørret køler let af.
Den klare, gullige væske hældes omhyggeligt fra.
Det mælkede bundfald fjernes til sidst og kasseres.
Det klarede smør kan opbevares i en tæt boks i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her