En
god kartoffelsalat med karrydressing er lækker sommermad - her serveret med æg,
bagte asparges og sprød skinke.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Koge/bagetid:
ca. 30 min.
#
Ingredienser til Kartoffelsalat, æg og bagte asparges med skinke:
1
kg skrubbede nye kartofler
Mayonnaise
(evt. 125 g færdiglavet):
1
frisk æggeblomme
lidt
salt
1½ tsk
citronsaft eller vineddike
1
dl neutralt smagende olie
Karrydressing:
2½
dl cremefraiche 18%
2 tsk
stærk karry
salt
og peber
Fyld:
2-3
æg
12-16
grønne asparges
8-12
skiver lufttørret skinke
1
bakke feldsalat
Pynt:
dild
*
Sådan
laver du Kartoffelsalat, æg og bagte asparges med skinke:
Kog
kartoflerne i 15-20 min., og skær dem i både.
Rør
en mayonnaise af æggeblomme og salt, og tilsæt citronsaft eller eddike.
Tilsæt
olien dråbevis, til æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør
resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
Rør
mayonnaise og cremefraiche sammen.
Smag
dressingen til med karry, salt og peber.
Vend
de kogte kartofler i dressingen.
Kog
æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte.
Pil
og hak dem.
Drys
dem over kartoffelsalaten.
Knæk
den træede ende af de grønne asparges.
Vikl
et par skiver skinke om 3-4 aspargeser.
Læg
dem på sølvpapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 5 min. ved 225 °C,
til skinken er sprød.
Anret
kartoffelsalaten med feldsalat og bagte asparges med skinke, og drys med dild.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner, Tøm
køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD