Glem alt om købechips i knitrende poser, og byd i stedet
gæsterne velkommen med hjemmelavede kartoffelchips og den lækreste dip - det er umagen værd!
Arbejdstid:
kun 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke Fryse-egnet.
#
Ingredienser til :
400
g store, faste kartofler
olie
til friturestegning, fx solsikkeolie, sojaolie, majsolie, jordnøddeolie eller
rapsolie
havsalt
Dip:
1½
dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18%
1
tsk dijonsennep
3
spsk fintsnittet purløg
salt
og peber
*
Sådan
laver du Kartoffelchips og dip:
Skrub
eller skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver.
Skyl
dem omhyggeligt i koldt vand og tør dem grundigt i et viskestykke.
Bag
dem lidt ad gangen i varm olie (ca. 180 °C) ca. 4 min. og læg dem til
afdrypning på køkkenrulle.
Drys
med havsalt.
Dip:
Rør syrnet fløde eller cremefraiche sammen med sennep og purløg og smag til med
salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD