En dejlig kødret af
meget høj kvalitet hvis kødet steges rigtigt, ikke ved for høj varme.
Her serveres
medaljonerne med varm, rød sauce med cherry tomater.
Tid: 30-35 min 4
pers.
# Ingredienser
500 g rådyrfilet
1 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
SAUCE:
½ løg
2 spsk smør eller
margarine
1 spsk rosépeber
1 spsk tomatpuré
2 spsk hvedemel
3 dl oksebouillon
(vand + terning)
1-2 spsk soya
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
8 cherry tomater
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen. Pil løget og hak det fint.
Svits det i
fedtstoffet i en gryde sammen med rosépeberet.
2. Tilsæt tomatpuréen
og lad den stege med 1 min.
Rør hvedemelet i og
spæd med bouillonen under omrøring.
3. Lad saucen koge
3-5 min.
Smag til med soya, salt og hvid peber. Vent med cherrytomaterne.
4. Puds kødet af og
skær det i 3 cm brede stykker.
Stil kødet på
højkant, tryk dem ud med håndroden til 1 cm tykke medaljoner.
5. Steg kødet i
fedtstoffet på en pande 4-5 min på hver side.
Krydr med salt og peber.
6. Flæk
cherrytomaterne og læg dem i saucen.
7. Server de
nystegte medaljoner og saucen med cherrytomater, -
hertil kartoffelbåde
og rosenkål eller broccoli.
Tips: I stedet for rådyrkødet kan du bruge
hjortekød.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------