Lammebryst er
billigt kød og meget anvendeligt. Nemmest er det at tilberede, hvis man får
hjælp af slagteren til at fjerne benene.
Tid: 1 time og 15
min, heraf 50-60 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
150 g hakket oksekød
1 dl finthakket
persille
1 smuldret laurbærblad
½ tsk mynte
½ tsk salvie
½ tsk timian
1-2 pressede fed
hvidløg
1 kg lammebryst, udbenet
½ tsk salt
½ tsk sort peber
* Fremgangsmåde
1. Bland det hakkede
kød godt med finthakket persille, laurbærblad, mynte, salvie, timian og presset
hvidløg i en skål.
2. Læg lammebrystet
på et skærebræt med sværsiden nedad.
Krydr med salt og
sort peber. Fordel kødfyldet henover.
3. Rul lammebrystet
sammen fra den korte side.
Bind det stramt
sammen med kødsnor.
4. Læg lammerullen i
et let smurt ovnfast fad.
Stik et
stegetermometer ind, så spidsen sidder i den tykkeste del.
5. Steg lammerullen
ved 175 °C i 50-60 min eller til termometeret viser 70 °C.
Dæk den med folie og
lad den hvile 10 min.
6. Server det
farserede lammebryst i tynde skiver sammen med en kartoffelgratin.
Tips: Lammerullen kan tilberedes i mikroovn. Læg den
i et egnet fad.
Sæt et termometer
for mikroovn i.
Tilbered i 2 trin.
Begynd med 750W i 10 min. Fortsæt med halv effekt 25-30 min.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------