Logo

Luksuspandekager - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Luksuspandekager - bedst på Kogebog.dk 💘

 
Tynde pandekager rullet omkring et fyld af syltede kirsebær tilsat citronskal, kanel og kirsch. Disse lækre papirstynde pandekager er altid et populære.

Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 10 min. Til 6-8 pers.

 
# Ingredienser
1 portion pandekager:
100 g hvedemel
½ tsk salt
3 æg, let sammenpiskede
1 æggeblomme
1¾ dl mælk
¼ dl olie eller klaret smør

 
Fyld:
2 x 425 g syltede kirsebær uden sten
fintrevet skal af 1 citron
1 stang kanel
1 spsk Maizena
50 g flormelis
1 spsk kirsch
30 g smør, smeltet flormelis, til drys

 
* Tilberedning
Pandekager:
1 Sigt mel og salt ned i en skål.
Lav en fordybning i midten og hæld æg og æggeblomme heri.
Rør det sammen med melet ved hjælp af en dejskraber.
Rør mælken sammen med ¾ dl vand og rør det i dejen ad flere omgange.
Pisk til sidst olien i dejen.
Dæk den færdige dej til og lad den trække i 30 min.

 
2. Opvarm lidt olie på en tefalpande.
Der skal blot en anelse fedtstof på panden, da der også er fedtstof i pandekagedejen.
Hæld dejen på panden fra en kande eller med et decilitermål

  • så er det lettere at kontrollere mængden.

Steg hver pandekage 1-2 min. på hver side, til den er sprød og gylden.
De færdige pandekager stables, gerne med et stykke bagepapir mellem hver pandekage.
Det vil holde dem sprøde.

 
3. Fyld:
Hæld væden fra de syltede kirsebær og kom den i en lille gryde.
Tilsæt citronskal og kanelstang.
Bring blandingen i kog. Tag gryden af blusset.
Jævn lagen med lidt maizenajævning.
Kom kirsebærrene i gryden og varm det hel godt igennem.
Tilsæt også flormelis og kirsch. Fjern kanelstangen.

 
4. Ovnen forvarmes til 160 °C.
Læg lidt af kirsebærfyldet på hver pandekage og rul dem sammen.
Læg pandekagerne tæt sammen i et ildfast fad og pensl dem med lidt smeltet smør.
Stil dem i ovnen i 5 min.
Sigt lidt flormelis ud over de varme pandekager og server dem straks.

 
Kokketips
Fyldet kan varieres i det uendelige; prøv med henkogte ferskner eller pærer,
eller brug likør i stedet for kirsch.
Pandekager, der har været i køleskabet, opvarmes 10 min i ovnen.
Bag pandekagerne i forvejen og opbevar dem i køleskabet eller fryseren til senere brug.

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her