Sprøde, varme vafler
serveret med en dip af cremefraiche med danablue. Meget lækkert.
Det smager saftsuseme godt. Retter med ost hitter netop nu!
Tid: ca 40 min. 8-10
pers.
# Ingredienser
VAFFELDEJ:
4 æg
2 dl cremefraiche
3 dl syrnet fløde 9%
2 dl hvedemel
1½ dl vand
½ tsk salt
1 spsk smør eller
margarine
DIP:
100 g danablue ost
eller anden ost
1 knsp peber
2 dl cremefraiche
1 spsk fintklippet
purløg
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggene let
sammen.
Tilsæt cremefraiche og syrnet fløde.
Tilsæt melet og rør
blandingen glat.
Tilsæt vand, salt og
smeltet fedtstof.
2. Opvarm
vaffeljernet.
Smør det til den
første vaffel.
De næste gange skal
der ikke smøres.
3. Hæld ca 1 dl dej
på. Smør den ud.
Bag vaflerne smukt
gyldne.
Læg dem til afkøling i et lag på en rist.
4. Rør
ingredienserne til dip 'en sammen.
Mos osten i en skål
med en gaffel.
Tilsæt derefter
peber, cremefraiche og purløg.
Hæld saucen op i en skål.
5. Del vaflerne i
hjerter.
Læg dem på et fad.
Server, så hver
enkelt gæst selv kan dyppe vaffelhjerterne i saucen.
Tips: Har du ikke tid til selv at lave dejen, kan
du bruge en pakke færdig "vaffelmix", som blandes efter pakkens
anvisninger. Bag og server som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------