Tortilla pandekager smager skønt til et mexicansk måltid. Her er en let opskrift på mexicanske brød der blot indeholder hvedemel, vand, salt og olie.
Vil have en mere autentisk mexicansk oplevelse kan du udskifte dele af eller alt hvedemelet med majsmel.
Giver 8 (25 cm)
eller 12 (20 cm) tortillaer
# Ingredienser
280 g hvedemel
½ tsk salt
60 g olie
1¼ dl varmt vand
* Fremgangsmåde
1. Bland mel og salt
i en mellemstor skål.
Gnid olien ind i
melet med fingerspidserne indtil blandingen har en fin, jævn form.
Rør vandet i indtil
en dej former sig.
2. Ælt dejen på et
melet underlag i 2 til 3 min indtil det er glat og elastisk.
Pak det ind i film.
Lad det stå i 30 min i stuetemperatur.
3. Ælt dejen en par
gange.
Del det ligeligt i 8
stykker til 25 cm tortillaer eller 12 stykker til 20 cm tortillaer.
Form stykkerne til
bolde; dæk dem med film for at forhindre at de tørrer ud.
4. Ved brug af en
kagerulle, rulles hver dejbold ud på et melet underlag, vend dejen hyppigt, til
20 eller 25 cm cirkler.
Stabel tortillaerne med bagepapir imellem hver.
5. Varm en usmurt
tung bageplade eller stegepande op over mellem-høj varme, indtil en lille
vanddråbe kan danse på overfladen.
Læg forsigtigt 1
tortilla på panden; steg i 20 til 30 sekunder indtil den er boblende på
oversiden og dækket med brune pletter på undersiden.
Vend tortillaen;
steg i 15 til 20 sekunder indtil den er dækket med brune pletter.
Hvis tortillaen
bobler op mens du steger den anden side, presses den forsigtigt ned med en
stegespade.
Læg tortillaen på alufolie.
6. Steg de
resterende tortillaer som anvist i trin 5.
Hvis panden bliver
for varm, reduceres varmen for at forhindre at de brænder på.
Stabel de stegte
tortillaer og dæk dem med alufolie indtil alle er stegt.
Brug dem straks
eller pak dem ind i alufolie og hold dem varme i en 120 °C varm ovn i op til 30
min.
Tortillaerne er
bedst når de er friske, men de kan pakkes ind i alufolie og køles i op til 3 dage
eller fryses i op til 2 uger.
Opvarm dem i en 180
°C varm ovn i 10 min før brug.
Trin 2: Ælt dejen.
Trin 4: Rul dejen ud
i cirkler på 25 cm eller 20 cm.
Trin 5: Pres
tortillaen ned for at flade luftbobler ud.
Se alle de bedste opskrifter med Tortilla
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------