Logo

Mokka-cognackage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mokka-cognackage 

 
Dessert Lagkage. Arbejdstid: ca 1½ time Bagetid, kagebunde: 8-10 min. Svær at lave. Høj pris. 
6-8 personer.

 
# Ingredienser til Mokka-cognackage
Kagebunde:
150 g smør
sukker (1¾ dl)
3 æg
hvedemel ()
1 tsk bagepulver
½ dl sødmælk
2 tsk kakaopulver

 
Mokkacreme:
1 æg
sukker (2 spsk)
20 g hvedemel (2 spsk)
2½ dl sødmælk
2 tsk pulverkaffe

 
Cognacfromage:
3 æggeblommer
sukker (½ dl)
4 blade husblas
cognac
2½ dl piskefløde

 
Appelsinglasur:
flormelis ()
2-3 spsk frisk appelsinsaft
Endvidere:
¾ dl abrikosmarmelade
Pynt:
2½ dl piskefløde
ristede mandelspåner
3 lagkageforme
Sprøjtepose
*
Sådan laves Mokka-cognackage
Kagebunde:
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Smør 3 lagkageforme.
Rør smørret blødt og rør det godt med sukkeret.

 
2. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør blandingen let.

 
3. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.

 
4. Kom 1/3 af dejen i en anden skål og bland kakao i denne dej.
Kom kakaodejen i den ene af de 3 smurte lagkageforme.
Fordel resten af dejen i de 2 andre forme.

 
5. Bag kagebundene midt i ovnen 8-10 min. ved , eventuelt ad 2 gange.

 
6. Vend bundene ud på en bagerist og lad dem afkøle.
Mokkacreme:

 
7: Pisk æg, sukker og hvedemel godt sammen i en lille tykbundet gryde. Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.

 
8. Pisk mælken i æggemassen og giv den et opkog under stadig piskning.

 
9. Sæt cremen til side til afkøling og smag til med pulverkaffe.
Rør i cremen af og til, så den ikke trækker skind.

 
Cognacfromage:
10. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.

 
11. Sæt husblassen i blød 6-8 min. i rigeligt, koldt vand.
Tag den op og smelt den i en skål over vandbad i det vand, der hænger ved.
Tag den smeltede husblas fra varmen og rør cognacen i.
Rør den håndvarme blanding i æggeblommerne.

 
12. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen, når den begynder at stivne.

 
Appelsinglasur:
13. Kom flormelissen i en skål og rør så meget appelsinsaft i, at glasuren netop bliver tyktflydende. Vær varsom med appelsinsaften, få dråber for meget kan gøre glasuren for tynd. Det kan reddes ved at tilsætte lidt mere flormelis.
Vigtigt er det, at det går hurtigt, fordi glasuren ellers stivner og bliver ubrugelig.

 
14. Fordel straks glasuren over en af de lyse bunde. Brug en bredbladet (palet) kniv.
Anretning:
Læg chokoladekagebunden på et fad.
Fordel abrikosmarmeladen over.
Fordel mokkacremen over abrikosmarmeladen og dæk med den lyse kage bund uden glasur.
Fordel forsigtigt cognac-fromagen oven på kagebunden og dæk med kagebunden med glasur.
Pynt: Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med hakket/rillet tylle.
Sprøjt tæt hele vejen rundt langs kagens kant.
Drys de ristede mandelspåner over glasuren.

 
Tips: Den nederste bund kan eventuelt stænkes med cognac, og cognacfromagen kan erstattes af Appelsinfromage.
Kagen kan pyntes med reven skal af ubehandlet appelsin eller med høvlet chokolade.

 

Se de bedste opskrifter med Kaffe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her