Denne appelsin-mandelkage er den mest vellykkede kage du kan
lave. Den har perfekt konsistens og er bagt uden mel. Appelsin-mandelkagen smager dejligt til kaffe.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: 35 min. Bagetid: 45-50 min. Kagebundene er fryseegnede
# Ingredienser:
Kagebund:
6 æg
200 g mandler
300 g sukker (3½ dl)
saft af 2-3 appelsiner
Creme:
1 dl kakao
90 g flormelis (1½
dl)
1 dl piskefløde
½ dl fløde (13%)
50 g syltet
appelsinskal
1½ spsk cognac eller
whisky
Pynt:
50 g syltede
appelsinskal
6 appelsinskiver
* Tilberedning:
1. Del æggene i
blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og
sukker godt sammen.
Mal mandlerne eller
hak dem meget fint.
Kom dem i massen
sammen med appelsinsaften.
2. Pisk æggehviderne
helt stive og vend dem i æggemassen.
Hæld dejen i en godt smurt springform, 24 cm i diam.
Bag bunden ved 175
°C i 45-50 min.
Lad kagebunden svale
på en bagerist.
3. Bland kakao og
flormelis i en skål.
Rør piskefløden i
lidt ad gangen og rør så 13% fløden i.
Tilsæt finthakket,
syltet appelsinskal og
smag til med cognac
eller whisky.
4. Fordel
chokoladecremen over og langs siderne på kagebunden.
Rids mønster i cremen med en gaffel.
Pynt med syltet
appelsinskal og halve appelsinskiver.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.