Logo

Marengslagkage med chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengslagkage med chokolademousse 

 
Dessert. Arbejdstid: 1 time Bagetid, marengsbunde: 1 ¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
8 personer.

 
# Ingredienser til Marengslagkage med chokolademousse
Marengsbunde:
5 æggehvider (ca )
1 spsk sukker
sukker (godt )
125 g flormelis (knap )

 
Chokolademousse:
185 g ren, (let)bitter chokolade
smør
3 æggeblommer
4 æggehvider
1 spsk sukker

 
Pynt:
ren, (let)bitter chokolade
Bagepapir
*
Sådan laves Marengslagkage med chokolademousse
Marengsbunde:
1. Sæt ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive og kom 1 spsk sukker i.
Pisk dem herefter meget stive, det vil sige, at der skal piskes flere min, efter at hviderne er så stive, at de holder formen.

 
2. Bland sukker og flormelis og vend det i hvidemassen.

 
3. Dæk to bageplader med bagepapir.
Tegn i alt 3 cirkler med en diameter på .
Brug fx en tallerken.
Fordel straks marengsmassen inden for de 3 cirkler, og gør overfladen så plan som muligt.
Bag de to plader samtidig i ca 1¼ time, til marengsen er tør, let og gylden, men byt dem gerne om, når halvdelen af bagetiden er gået.
Tag marengsbundene af papiret og lad dem svale utildækket på en rist.

 
Chokolademousse:
4. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad, tag den op og pisk smørret i, til konsistensen er cremet.
Rør æggeblommerne i, når chokoladecremen har svalet lidt.

 
5. Pisk æggehviderne halvt stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk dem meget stive.

 
6. Vend forsigtigt, men godt chokoladecremen i de piskede hvider.

 
7. Læg den ene marengsbund på et kagefad.
Er bunden ikke plan nok, kan den skæres plan med en meget skarp kniv.
Kasser ikke marengssmulerne, de kan blandes i eller drysses over chokolademoussen.

 
8. Smør et ikke for tykt lag chokolademousse over bunden, læg næste bund over, smør et lag chokolademousse over den og dæk med den sidste bund.
Nu skal der være ca 2/3 af chokolademoussen tilbage.
Fordel den over hele kagen, også langs kanten, så kagen er smukt brun over det hele.

 
Pynt:
9. Høvl eller riv chokoladen og strø og drys den, så hele kagen er dækket.
Stil kagen svalt, til den skal serveres.
Den holder fint, selvom den er lagt sammen flere timer i forvejen.

 
Tips: Fingernemme kan smelte chokoladen til pynten i et tyndt lag på en bageplade, og høvle chokoladen til flotte spiraler og rynkede bånd, når den er kold.
Kagen kan også pyntes med en lyserød marcipanrose i midten.
Eller med ristede mandelspåner.
Marengslagkagen kan også serveres sammen med is og sorbet, eller med friske bær.

 

Se alle de bedste opskrifter med Marengs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her