Prøv disse nemme og duftende blåbærmuffins med en lækker flødeostecreme
på toppen, som smager fantastisk. Endelig en nem opskrift på saftige muffins
- glæd dig!
12
stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnede uden topping.
#
Ingredienser til blåbærmuffins med flødeostetopping:
250
g friske blåbær
125
g smør
2 spsk
vand
1 spsk
citronsaft
2 æg
125
g sukker
100
g hvedemel
½ tsk
bagepulver
1 tsk
citronskal (øko)
12
muffinforme i papir
Topping:
200
g flødeost naturel
100
g flormelis
2 spsk
fløde eller mælk
50
g pistacienøddekerner
Pynt:
citronverbena
eller citronmelisse
*
Sådan
laver du blåbærmuffins med flødeostetopping:
Smelt
smør og vand sammen i en gryde, og tilsæt citronsaft.
Pisk
æg og sukker med en håndmikser i mindst 5 min., til det er en tyk creme.
Sigt
mel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen med en dejskraber.
Rør
gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
Fyld
dejen i 12 papirforme i en muffinpande, og fordel blåbærrene på dejen.
Bag
kagerne på midterste rille ved 175 °C i 15-20 min.
Stik
et træspid i, og hvis ikke der er rå dej på, er kagerne færdige.
Lad
kagerne køle af på en bagerist.
Rør
flødeost med flormelis og fløde.
Smør
cremen på toppen af kagerne, drys med hakkede pistacienødder, og pynt med
citronverbena.
TIPS:
Uden muffinpande kan du bruge 24 papirforme som du lægger dobbelt.
Her finder du flere opskrifter på dejlige muffins. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD