Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Hvis du kan lide syltetøj, kan du sikkert også lide marmelade - og omvendt.
Forskellen på syltetøj og marmelade
Der er mere sukker i syltetøj, end der er i marmelade
Syltetøj er frugt, der er kogt sammen med en sukkerlage. Sommetider laver man
også lage af den kogte frugtsaft og hælder det over frugterne igen.
Marmelade er udkogt frugt, som koges til en tykkere konsistens end syltetøj og
tilsættes eventuelt vand, geldannende pektin (Melatin) og konserveringsmiddel,
hvis ikke marmeladen er lavet på frugter med naturligt højt pektin indhold.
Når du køber syltetøj eller marmelade i supermarkedet, skal dette bestå af
mindst 350 gram frugt pr. 1000 gram. Dog med undtagelse af syltetøj og
marmelade, der er lavet på bær som fx ribs, kvæde og havtorn. Her skal mindst
250 gram bestå af bær.
Det er fælles for stort set alle opskrifter, at der bruges mere sukker i
forhold til mængden af frugt i syltetøj end i marmelade. Den største forskel på
syltetøj og marmelade i dag er oftest, at syltetøjet har en tyndere konsistens
end marmeladen.
Når der er forskel på konsistensen, skyldes det, at man typisk laver syltetøj
af bær, som indeholder mindre naturligt pektin end dem, man laver marmelade af.
Fx giver appelsiner og citrusfrugter en mere fast konsistens. Dette gælder også
for æbler og ribs. Og vil du lave marmelade af andre bær, fx jordbær eller
hindbær, må du derfor tilsætte pektin ved tilberedningen.
I dag er det dog mere og mere sjældent at du kan se den traditionelle tynde
syltetøj og den stive, faste marmelade, så forskellen mellem de to bliver
mindre og mindre.
Se de bedste opskrifter med
Marmelade
Se de bedste opskrifter med
Syltetøj
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------