Drikke. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 30 min. Afdrypning: 60 min. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Rabarbersaft
1 kg (vin)rabarber
vand
350-
sukker (ca 4½ dl) pr. l saft
konserveringsmiddel med Non-oxal
Flasker
*
Sådan laves Rabarbersaft
1. Befri rabarberstilkene for fod og blad.
Skyl dem godt og skær dem i 2- lange stykker.
2. Kom rabarberstykker og vand i en gryde og bring det
langsomt i kog.
Lad rabarberne koge ved svag varme og under låg en halv
times tid, eller til rabarberne er kogt helt ud.
3. Hæld grydens indhold i en saftpose eller et klæde og lad
mosen dryppe helt af, det tager ca en time.
Vrid ikke posen eller klædet, så bliver saften uklar.
4. Mål saften og kom den i gryden igen.
Giv den et opkog og tilsæt sukkeret.
Giv saften endnu et opkog og rør i saften, så sukkeret
opløses.
Skum godt og tag gryden fra varmen.
Tilsæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på
emballagen.
5. Hæld den varme saft på rengjorte, varme flasker og bind
straks til med syltepapir eller tætsluttende (skrue)låg.
Tips: Rabarbersæsonen er lang, men midt på sommeren
kan der være en periode med færre og tørre stilke.
Rabarber skal være friske og skøre og knække nemt.
Den bedste smag og farve sidder i overhuden, undgå derfor at
flå stilkene.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------