Rabarberkompotten har både skarphed og flot farve. Farven fremhæves med ribsgele og smagen får modspil af ingefærens skarphed og styrke.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 20 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
3 spsk ribsgelé
1 kg vinrabarber
30 g kandiseret ingefær
lidt sukker
* Tilberedning
1. Rør ribsgeleen blød i en lille skål.
Kom den i en gryde og lad den smelte ved lav varme under
tilsætning af 4 spsk vand.
2. Gør rabarberne i stand og kasser blade og ender.
Skær rabarberne i 2½ cm stykker og læg dem i en stor gryde
eller
sauterpande helst i et lag.
3. Tilsæt ribsgeleen, bring rabarberne i kog og skru straks
ned for
blusset til lav varme.
Læg låg på gryden og damp kompotten 10-15 min, til
rabarberne er
møre, men ikke udkogte. Kompotten skal ikke blive til puré.
4. Kom kompotten over i en kold skål og tilsæt den
kandiserede ingefær.
Smag til med så meget sukker, at kompotten ikke er sur.
Men den skal heller ikke være sød som marmelade.
Lad den køle af og server den lun eller kold.
Kokketips
Surheden i rabarber varierer meget, så mængderne af sukker,
gelé og
ingefær er kun en rettesnor.
Server kompotten alene eller sammen med afdryppet yoghurt.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.