Logo

Rønnebærgelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rønnebærgelé 


Er du lidt fascineret af rønnebær, hvis knaldorange farve er et af de første tegn på, at nu nærmer efteråret sig. Rønnebær er ikke en bærtype, som bruges særlig hyppigt i madlavningen, for de har en ret speciel og ikke særlig behagelig smag, når de er friske.

Til gengæld egner de sig fint til syltning, hvilket vi kan anbefale.

Her er en god opskrift på, hvordan du laver rønnebærgelé. Resultatet bliver en smuk rønnebærgelé, som er dejlig til efterårsretterne.

 
# Rønnebærgelé
500 g rønnebær, uden stilk
500 g umodne, syrlige æbler
4-5 dl vand
1¼ dl rørsukker per 1 dl saft, du får ud af rønnebærkogningen

 
* Tilberedning
Hæld rønnebær i en stor gryde.
Skær æblerne i både (fjern stilk men ikke kernehus) og hæld dem i gryden sammen med vand.
Kog æblerne og rønnebærrene under låg, indtil rønnebærrene er helt møre.
Mos bær og æbler grundigt i gryden og hæld det derefter i en saftsi.
Lad den stå natten over (lad være med at prøve at fremskynde processen ved at presse saften gennem sien – så risikerer du, at din rønnebærgelé bliver grumset).
Hæld saften i en gryde sammen med sukker.
Lad det simre nogle minutter.
Fjern skummet fra saften og hæld din kommende rønnebærgelé på skoldede glas.
Stil dem i køleskabet.
Rønnebærgelé kan bruges som tilbehør til kødretter.
Det er ikke nær så sødt som ribsgelé, men giver dog lidt sødme til retten.

 
Tips: Rønnebærgelé er letbittert, men denne udgave har også en fin sødme fra æblerne, hvilket giver en rigtig god balance i geleen. Den har en forholdsvis kraftig smag.

 

Rønnebærgelé 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her