Logo

Frugtsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtsaft 

 
Grundopskrift. Arbejdstid: 15 min. Kogetid i alt: 25-30 min. Afdrypning: ca. 30 min.

 
# Ingredienser til Frugtsaft:
2 kg frugt, fx solbær, ribs, jordbær, hindbær, rabarber
1 l vand
1 stang vanilje
250 g sukker (3 dl) pr. l siet saft
konserveringsmiddel Atamon
*
Sådan laves Frugtsaft:
1. Skyl frugten, den skal hverken nippes eller ribbes.
Kom den i en gryde og tilsæt vandet.

 
2. Bring vandet langsomt i kog og. lad det koge under låg for svag varme 15-20 min.

 
3. Lad saften dryppe af gennem et klæde et par timer, men tryk eller pres ikke, så bliver saften uklar.
Mål saften og kom den tilbage i gryden.
Tilsæt sukker samt den flækkede vaniljestang.
Kog saften for svag varme uden låg 10 min.
Rør i saften, til alt sukkeret er opløst.

 
4. Skum saften og fjern vaniljestangen.
Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på emballagen.

 
5. Hæld den kogende saft på rengjorte, varme flasker og bind straks til.
Opbevar den svalt og mørkt.

 

Frugtsaft 


Tips: Brug frugtsaften til saftevand, saftsauce, gelé til kager eller gelerand. Saften kan koges af en enkelt af de nævnte frugter eller en blanding af flere.
Holdbarhed: 6 måneder.

 
Se flere opskrifter med Frugt
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her