Baklava er meget sødt bagværk, der er udbredt i mange
mellemøstlige nationer og lande på Balkan.
Her får du en baklava opskrift der er inspireret af rejser i
Tyrkiet, Grækenland, Bosnien, Albanien og Bulgarien. Godt bagværk.
Arbejdstid: ca 1 time. Afkøles, dej: ca 2 timer. Bagetid: ca
45 min. Svær at lave. Høj pris.
# Ingredienser til Baklava:
fillo:
hvedemel (ca. )
½ tsk salt
½ spsk olie
Fyld:
valnøddekerner
sukker ()
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
reven skal af 1/2 usprøjtet citron
Pensling: smør
Sirup:
sukker (ca. )
1 spsk citronsaft
evt. 1 spsk orangeblomstvand
Bradepande: 20 x
* Sådan laves Baklava:
fillo:
1. Bland hvedemel og salt og tilsæt olien.
Tilsæt dernæst vand lidt efter lidt.
Ælt, til dejen er smidig og elastisk.
2. Del dejen i 8 lige store kugler.
Lad dem hvile et køligt sted ca. 1 time.
3. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord.
Rul og træk med hænderne, til dejen er så tyndt udrullet som
muligt.
Dejpladerne skal svare til størrelsen af bradepanden.
4. Læg dejpladerne oven på hinanden med fedtskyende papir
imellem.
Læg et fugtigt klæde over og lad dem hvile ca. 1 time.
5. Sæt ovnen på 180 °C.
Fyld:
6. Hak valnøddekernerne og bland dem med sukker, kanel,
stødt nellike og reven citronskal.
7. Smelt smør til pensling.
8. Pensl bradepanden med smør.
Læg en plade fillo i bunden, pensl med smør, læg endnu en
plade fillo, pensl med smør og fordel 1/3 af valnøddefyldet over dejen.
Så igen en plade fillo, pensl med smør, en plade fillo, pensl
med smør, og endnu et lag valnøddefyld.
Bliv ved således og slut med to plader fillo.
9: Skær baklavaen igennem med en skarp kniv i tern på 4x.
10. Bag baklavaen ved de 180 °C i 30 minutter.
Sæt varmen op til 225 °C og lad den bage videre i ca. 15
minutter.
Den skal være let gylden.
Sirup:
11. Kog sukker, vand og citronsaft for svag varme, til det bliver
tykt.
Tilsæt evt. orangeblomstvand.
12. Lad sukkerlagen køle lidt af og hæld den over den varme
baklava, straks den tages ud af ovnen.
13. Lad baklavaen køle helt af, før den spises.
Tips: Dybfrosne filloplader fås i nogle supermarkeder.
fillo kan evt. erstattes af butterdej, men så skal der kun pensles med halvt så
meget smør.
I stedet for valnødder kan man bruge mandler eller
pistacienøddekerner.
Holdbarhed: ca. 1 uge.
Se flere
opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------