Her får du lidt sødt i flere spændende udgaver. Fx Jordbær-kardemommemousse,
Blåbærmousse, Solbær-rosemousse eller Vanilje-mascarponemousse.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 3 min. 6 personer.
# Ingredienser
2 blade husblas
3 enebær
1 dl jordbærsirup
1 spsk jordbærlikør
6 jordbær
* Tilberedning
Læg husblassen i en skål med koldt vand 10 min.
Bring lidt over ¾ dl vand og enebærrene i kog.
Lad dem trække 5 min.
Tag enebærrene op, og hæld vandet i en skål.
Tilsæt den blødgjorte husblas, og rør, indtil den er helt
opløst.
Tilsæt sirup og jordbærlikør.
Lad det køle af, og fyld 6 små glas eller forme ¾ op.
Lad dem køle af, men hold øje med dem.
Når geléen begynder at stivne, så læg 1 jordbær i hvert
glas,
og fyld glasset helt op.
Jordbærret skal stikke lidt ud af geléen.
Lad glassene køle af mindst 3 timer.
Tag geléerne ud af glas eller form før serveringen.
Hindbær-kardemommemousse
Hak 500 g hindbær i en foodprocessor med saften af ½ citron.
Brug 4 blade husblas og 2 dl flødeskum, og
tilsæt de knuste frø fra 2 kardemommebælge.
Blåbærmousse
I en foodprocessor hakkes600 g blåbær med 250 g melis.
Tilsæt 4 blade blødgjort husblas og ½ liter frisk piskefløde.
Solbær-rosemousse
Erstat jordbærrene med 500 g solbær, og
smag til med 3 spsk rosenvand.
Vanilje-mascarponemousse.
Rør 150 g mascarpone med 1 stang vanilje uden kerner skåret
i 2.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Pisk 2 æggeblommer med 50 g flormelis, og hæld det over.
Tag vaniljestangen op.
Vend 2 æggehvider pisket til toppe i blandingen.
Lad det køle af 2 timer.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------