Logo

Ferskenbeignets

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ferskenbeignets 

 
Dessert. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, beignetdej: ca ½ time Friteringstid: 3-4 min. pr. hold. Svær at lave. Mellem pris. (6 personer)

 
# Ingredienser til Ferskenbeignets:
4-6 modne ferskner (evt. 1 stor dåse)

 
Beignetdej:
250 g hvedemel (4 dl)
½ tsk salt
1½ dl øl
2 dl lunkent vand
1 æg
½ dl olie eller smeltet smør

 
Fritering:
1 l olie eller raffinol
Endvidere: flormelis
*
Sådan laves Ferskenbeignets:
Beignetdej:
1. Bland hvedemel og salt.
Tilsæt øl og vand, lidt ad gangen, under kraftig piskning.

 
2. Rør æggeblommen, olien eller det smeltede smør i og lad dejen hvile en halv times tid.

 
3. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen, lige inden den skal bruges.

 
4. Flå fersknerne. Dyp dem evt. først et øjeblik i kogende vand.
Befri dem for sten og del dem i kvarte. Ferskner fra dåse skal blot dryppe godt af.

 
5. Varm fedtstoffet op i en gryde.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut, så er temperaturen rigtig, ca 180 °C.

 
6. Dup ferskenstykkerne så tørre som muligt, ellers glider dejen af.
Dyp dem i dejen med en gaffel.
Lad dem dryppe lidt af, men sørg for, at stykkerne er helt dækkede med dej.
Kom dem straks forsigtigt i det varme fedtstof og kog dem 3-4 min, eller til de er lysebrune.
Kog kun 4-5 stykker ad gangen, ellers daler temperaturen i frituren og dejlaget bliver ødelagt, hvis de rammer hinanden.
Vend beigneterne en gang under stegningen.

 
7. Tag dem op med en hulske og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.
Server straks med drys af sigtet flormelis.

 
Tips: Tiloversbleven dej kan gemmes et par dage i køleskabet. Inden brug skal der atter tilsættes en stiftpisket æggehvide.
Beigneter skal helst nydes direkte fra frituren, men de kan holdes lune i ovnen for let åben ovndør, ellers bliver de bløde.

 
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se flere opskrifter med Dessert

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her