Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. Frokost. - PÅLÆG
Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 6 døgn. Kogetid: 2½-3 timer. Hviletid: 1 døgn
# Ingredienser
til Okserullepølse
1½ kg okseslag
400 g spæk
Krydderiblanding:
2 spsk salt
2 tsk peber
2 tsk sukker
2 tsk stødt nellike
1 tsk stødt allehånde
Saltlage:
3 l vand
600 g groft salt (godt 7 dl)
75 g sukker (ca 1 dl)
Endvidere:
3-4 blade husblas
Kødnåle
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Okserullepølse
1. Del slaget i 2 lag. Skær dem til, så det bliver en pæn
aflang firkant.
Fjern den tykke hinde.
Bank slaget og skær eventuelt tykkere steder til, så det
bliver ensartet tykt over det hele.
Skær det afpudsede kød i strimler.
Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
2. Skær spækket i tynde skiver, eller få slagteren til det.
Bland salt, peber, sukker, nellike og allehånde.
3. Fordel halvdelen af krydderiblandingen over slaget, men
ikke helt ud til kanten.
Læg spækskiverne og det afpudsede kød over, og kom resten af
krydderiblandingen øverst.
Dæk med de opblødte husblasblade.
Rul slaget fast om fyldet og hold pølsen sammen med kødnåle.
Sørg for, at rullepølsen bliver lige tyk over det hele.
Sy pølsen med ufarvet bomuldsgarn, så den holder sammen.
Fjern kødnålene og snør pølsen godt med bomuldsgarn.
Saltlage:
4. Kog saltlagen sammen og lad den blive helt kold.
Det går hurtigst i koldt vandbad.
Læg rullepølsen i saltlagen.
Sørg for, den er helt" dækket, læg evt. et let pres
over.
Lad den trække køligt 6 døgn.
5. Tag rullepølsen op af saltlagen.
Skyl den og læg den i en gryde med rigeligt, koldt vand.
Kog pølsen under låg og ved svag varme 2½-3 timer.
En kødnål skal gå nemt igennem.
6. Læg den afsvalede pølse i let pres i en rullepølsepresse
eller mellem to spækkebrætter på et fad.
Tænk på, den safter.
Når pølsen er kold, øges presset med et ekstra bræt, så
holder rullepølsen bedre sammen.
Lad rullepølsen ligge koldt og i pres ca 1 døgn.
Fjern bomuldssnøringen og syningen, når pølsen skæres.
Tips: Husblassen kan udelades, men geleringen
bevirker, at pølsen bliver lettere at skære i skiver, der holder sammen.
Pølsen kan krydres yderligere med 1 finthakket løg og
frysetørret persille.
Det forkorter holdbarheden og bør ikke tilsættes, hvis
pølsen skal fryses.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------