Her finder du inspiration til fantastiske madtærter! Madtærte er en sammensat ret af dej og fyld, gerne med topping i form af en god ost...
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke. Retten er fryseegnet. (2-3 pers.)
# Ingredienser
Dej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
1½ spsk vand
1 dl mælk
¾ tsk groft salt
5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g gratinerings ost
½ tsk tørret oregano
--
1½ liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
¾ liter icebergsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
100 g spegeskinke i tynde skiver
Pynt: Forårsløg.
* Tilberedning
Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til
blandingen ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå halvt op ad formens side.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Prik bunden med en gaffel.
Forbag tærtebunden 15 min midt i ovnen ved 200 °C.
Fyld: Pisk æg, mælk og salt sammen.
Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen.
Fordel fyldet i den forbagte bund.
Bag tærten færdig i 30 min ved 200 °C midt i ovnen.
Server tærten varm eller lun sammen med salat og
spegeskinke.
Kokketips:
Som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener
sammen
med spegeskinke og ½ portion salat.
Tærtebunde bliver ekstra sprøde, når de bliver bagt i metalforme,
fx springforme
eller metal-tærteforme.
Og de holder sig lettere sprøde, hvis tærtebunden forbages.
En kagerulle kan erstattes af en stor, rengjort flaske, der
fyldes med vand og
lukkes med en prop.
Se alle de 25 bedste opskrifter med Madtærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.