Logo

Strudel med grønt og ricotta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Strudel med grønt og ricotta 

 
Strudel er en østrigsk specialitet, oftest fyldt med æble. Men hvorfor ikke prøve med grønsager?
Her er en virkelig lækker strudel med spinat, der er godt nu! Det smager bare så godt.
Tid: 1½ time, heraf 30 min for dejen at hvile og 40 min i ovnen. 6-8 pers.

 
# Ingredienser
DEJ:
4 dl hvedemel
2 spsk olie
1½ dl vand
¼ tsk salt

 
FYLD:
600 g kartofler
250 g spinat i hele blade
1 løg
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
100 g mandelflager
250 g ricottaost
2 æg
¼ tsk sort peber

 
PENSLING:
æg

 
* Fremgangsmåde
1. Begynd med fyldet. Kog kartoflerne uskrællede.
Lad dem køle af. Pil dem og skær dem i tern.
Optø spinaten og hak den groft.

 
2. Pil og hak løget. Steg det i olien nogle minutter.
Pres hvidløget over og rør tomatpuréen i.
Lad det køle af.

 
3. Læg melet i en bunke på bordet.
Lav en fordybning i melet. Tilsæt olie, vand og salt.
Ælt det sammen til en dej. Ælt den meget kraftigt.

 
4. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile koldt ca 30 min.

 
5. Rist mandelflagerne på en tør pande.

 
6. Bland spinat, mandelflager, løg og smuldret ricottaost med sammenpiskede æg.
Krydr med sort peber. Rør kartoffelternene i.

 
7. Del dejen i to dele.
Rul hver del ud til en plade, 45x30 cm, på et let melet bord.

 
8. Læg en stribe af fyldet midt på hver plade.
Rul dem sammen til faste ruller.
Læg dem med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.

 
9. Prik rullerne og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag i en 225 °C varm ovn ca 40 min.

 
10. Server strudelen skåret i skiver, gerne med tomatsauce.

 
Tips: Spinaten kan erstattes med sølvbede, der anvendes og tilberedes som spinat.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pie

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
INFO: Strudel er en type wienerbrød med fyld, der normalt er sødt. Strudel blev populært i 1700-tallet under det habsburgske monarki og i det østeuropæiske køkken. De ældste opskrifter stammer fra 1696 i den håndskrevne kogebog på Wienbibliothek im Rathaus. Wienerbrødet stammer fra mellemøstlige kage.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her