Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1¼ time. Bagetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (Som frokostret: 4 personer Som hovedret: 2 personer)
# Ingredienser
til Pizza med gorgonzola
1 portion pizzadej
Fyld:
modne tomater (evt. fra dåse)
4 skiver kogt skinke (ca. )
gorgonzola
2 kviste frisk timian
salt og peber
Endvidere: 3-4 spsk olie
*
Sådan laves Pizza med gorgonzola
1. Lav en portion Pizzadej. Sæt ovnen på
250 °C.
2. Skold og flå tomaterne, befri dem eventuelt for kerner,
og hak kødet med en kniv.
Dåsetomater skal bare dryppe af og hakkes.
Skær osten i små terninger.
3. Ælt dejen igennem på et melet bord.
Del den i to lige store stykker og rul hver del til en tynd
plade med en diameter på ca .
Fold en lille kant hele vejen rundt, så fyldet bliver på
plads.
Smør en bageplade med olie og anbring pizzabundene herpå.
4. Fordel de hakkede tomater over bundene, drys med
timianblade, salt og peber, læg skinkeskiverne på og fordel osteterningerne
øverst.
Pensl kanterne med olie og dryp også pizzafyldet med olie.
5. Sæt pizzaerne nederst i den meget varme ovn og bag dem ca
20 min, til de er sprøde og kanten gyldenbrun.
Tips: Pizzadejen kan også udrulles til et rektangel i
bagepladens størrelse.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Pizza med ricottaost
og gorgonzola:
Mos
ricotta med
gorgonzola og 4 spsk fløde.
Tilsæt et finthakket løg og krydr med salt og peber.
Fordel massen på de udrullede dejplader og bag som ovenfor
beskrevet.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------