En vegetarisk ret fra de solmodne tomaters hjemland. Rigtig
lækkert med baguetter eller ovnbagte kartofler til. Også godt som lækkert
tilbehør
• Når man steger i olie, skal det helst være ved jævn varme,
så bevarer man de gavnlige fedtsyrer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
12 mørkerøde aflange tomater, blommetomater
2 store æg
1¼ dl mælk
4 dl (250 g) rasp
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
1¼ dl olie
1 bundt frisk koriander eller bladpersille
* Tilberedning
1. Skold og flå tomaterne.
Fjern stilkfæstet og del dem på langs.
Læg dem på en køkkenrulle, så de tørrer så meget som muligt.
2. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken.
Bland raspen med cayennepeber og salt på en stor flad
tallerken.
3. Opvarm olien på en stor pande.
Dyp tomaterne, et par stykker ad gangen i æggemassen og
vend dem et par gange i raspen.
Læg dem på panden, men ikke for mange ad gangen.
4. Steg tomaterne ved jævn varme ca. to min. på hver side,
vend dem forsigtigt med et par gafler.
Steg til paneringen er sprød og gylden.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem varme
til de alle er stegt.
5. Skyl koriander eller bladpersille og ryst den tør,
striml bladene fint og drys dem over tomaterne
lige inden serveringen.
VARIATION
Du kan også tilberede zucchini-skiver eller hele champignon-
hatte på denne måde.
Pr. portion: Energi: Kcal 623 = kj 2620
Kulhydrat 52 g Protein 14 g Fedt 40 g (58%) Fibre 5 g
Tips:
Panerede tomater:
Sørg for at paneringen dækker tomaterne fuldstændigt.
Med en dækkende panering holder tomatkødet sig fast
og går ikke itu under stegningen.
Der skal være plads mellem tomaterne under stegningen.
Stil de stegte tomater varmt mens resten steges.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..