Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
Ostecreme: Ostecroûtoner, gratinerede og soufflérede
75 g hvidskimmelost (fx brie eller camembert)
150 g friskreven parmesanost
1 æg
3-6 spsk øl
friskreven muskat
Endvidere:
4 skiver (daggammelt) franskbrød
50 g smør
*
Sådan laves Ostecroûtoner, gratinerede og soufflérede
Ostecreme:
1. Fjern skorpen fra hvidskimmelosten; der skal være ca 50 g
ost tilbage.
Purér den gennem en sigte eller blend den.
2. Rør hvidskimmelosten sammen med den revne parmesanost,
ægget og så meget øl, at ostecremen bliver glat og smidig.
Smag til med lidt friskreven muskat.
Croûtoner:
3. Udstik franskbrødsskiverne med et glas, ca 7 cm i
diameter.
4. Varm smørret på en pande og rist brødcroutonerne gyldne
på begge sider.
Tag dem af panden og lad dem afkøle.
Sæt ovnen på grill.
5. Top ostemassen på croutonerne og sæt dem på et fad, der
tåler grill, eller på en plade.
6. Sæt croutonerne et par min. under grillen, til osten er
gylden og souffléret.
Server straks.
Tips: Server ostecroutonerne til løgsuppe eller
server dem i stedet for snacks før middag.
Ostecroutonerne kan gøres helt klar i god tid.
Blot skal de under grillen straks før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------