Dette er en rigtig forårsklassiker, der helt ufortjent er
gået lidt af mode. Gå til din grønthandler og bed ham om at skaffe frisk kørvel
- vi må starte en kørvel-bevægelse!
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Kørvelsuppe med smilende æg:
2 gulerødder (fintsnittede)
1 porre (fintsnittet)
25 g smør
2 spsk hvedemel
¾ liter bouillon
1 bdt kørvel
salt og peber
Tilbehør:
2-3 æg samt brød
*
Sådan laver du Kørvelsuppe med smilende æg:
Steg grønsagerne blanke i en gryde med smør og rør melet i.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem under omrøring.
Fjern skum og lad suppen simre, til urterne er møre ca. 15
min.
Kog æggene 8 min. i en gryde med lidt vand.
Rør rigeligt finthakket kørvel i suppen og smag til med salt
og peber.
Server suppen i varme tallerkener med halve smilende æg og
brød til.
Se de andre gode opskrifter på skønne
supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD