Duften af urter blander sig med en blød ost i en seng af luftig dej. Her er alle de bedste opskrifter samlet – og alle med fotos
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
30 g smør
2,5 dl hakkede forårsløg
500 g frisk ricottaost
125 g revet gruyereost
2 let piskede æg
2 spsk hvedemel
1 tsk friskkværnet sort peber
100 g ristede mandelflager
1,2 dl friske timianblade
8 plader filodej
0,8 dl olie
* Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 210 °C.
Pensl et 32 x 28 cm ildfast fad med smeltet smør eller
eventuelt olie.
2. Smelt smørret i en lille gryde.
Tilsæt forårsløg og svits dem ved jævn varme i 2 min.
Hæld ricotta, gruyereost, æg, mel, peber og forårsløg i en
skål og bland det godt.
Krydr efter smag.
3. Bland mandler og timian.
Læg en filodejplade på bordet. Arbejd kun med en ad gangen.
Dæk resten med et rent, fugtigt viskestykke, så de ikke
tørrer ud.
Pensl filodejpladen med olie og drys den med en spiseskefuld
af mandelblandingen.
Gentag proceduren med resten af dejpladerne og læg de smurte
dejplader over hinanden.
Alle undtagen den øverste dejplade drysses med
mandelblandingen.
4. Fordel ricottablandingen langs den lange ende og rul
dejen op, mens enderne bukkes ind.
Læg samlingen ned på fadet og snit den diagonalt med 3 cm
afstand.
Bag den i 35 min, eller indtil den er gylden.
Prøv sammen med:
Forret: Salami-pastasalat
Dessert: Abrikosknas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.